дезинфекция, дезинсекция, дератизация

Logo Burgas
mobile-icon

Свържете се с нас056 / 86 29 81

Как да изгоните хлебарките от дома си

Как да изгоните хлебарките от дома си 13 сеп 2018

Влизате в кухнята за чаша вода и светвате лампата. Внезапно виждате как няколко изплашени хлебарки тичат в различни посоки, опитвайки се да се скрият от погледа ви. Докато се опитвате да настъпите тези по земята, вие не забелязвате онези, които са се скрили в купата с плодове на кухненската маса. И така, заедно с  плода вие може да погълнете куп бактерии, останали след нощното посещение на хлебарките.

 

Освен добър препарат, с който да ги унищожите, е добре да знаете какво ги привлича.

Ако в дома ви влезе една хлебарка и открие храна, скоро и други ще последват нейния пример, защото миризмата на храна е като магнит за тях. Без значение дали в момента приготвяте за ядене или за изхвърлената в боклука.

Не оставяйте трохи и остатъци от храна за дълго време на масата или на кухненския плот. Ако оставите храна на открито, особено при топло време, тя започва бързо да се разваля и отделя силна миризма, което привлича хлебарките.

Затова и кошчето за боклук винаги трябва да е покрито. Измивайте го старателно поне веднъж седмично. Не забравяйте да почистите и пода вечер преди лягане.

 

Освен храна, хлебарките обичат и влажните места. Чиста или мръсна, за тези гнусни твари водата е еднаква. Ето защо, задължително проверете за течове под мивките или ваната. Ако имате куче или котка, изхвърляйте водата им за през нощта и им сипвайте отново през деня.

 

Последното от което се нуждаят хлебарките е място, където да се заселят. Има много места, които не можете да достигнете и точно те привличат хлебарките най-много. За да решите този проблем е важно да поддържате дома си подреден и чист. Това се отнася най-вече за кухнята. Инстинктивно ги привличат шкафовете за храна.  

Комбинирайте използването на ефикасни препарати за унищожаване на хлебарки и направете дома си негостоприемен за тях.