дезинфекция, дезинсекция, дератизация

Logo Burgas
mobile-icon

Свържете се с нас056 / 86 29 81

Основни правила при използване на инсектициди в домашни условия

Основни правила при използване на инсектициди в домашни условия 26 сеп 2018

Средствата за борба срещу вредните насекоми (инсектициди) са във вид на прахове, емулсии, таблетки и аерозоли в туби под налягане. В инструкцията към всеки продукт има указания против какви насекоми е предназначен, как и какви места в жилището могат да се обработват и какви предпазни мерки трябва да се вземат за безопасното им използване.
Ето и основните правила, които трябва да спазвате при употребата на инсектициди:
- Преди да започнете обработка уверете се, че в помещенията няма хора, домашни любимци, включително птици и малки аквариуми.
-  Изнесете или прибирете хранителните продукти в плътно затварящи се шкафове, в хладилника или увийте във фолио.
- Обработвайте само онези места в жилището, които са посочени в упътването към препарата. Отровните примамки за хлебарки, мухи, мравки и други насекоми се поставят на места, недостъпни за деца и домашни животни
-  Не пушете, не яжте и не пийте, докато работите.

- Използвайте лични предпазни средства, като ръкавици, защитна маска на устата или носа.

 - След обработка ръцете и лицето се измиват с вода и сапун, а устата се изплаква с вода.
- След изтичане на необходимото време за действие на препарата, помещенията трябва да се проветрят, докато миризмата изчезне напълно.

- Съдовете, в които е бил разтворен или държан препаратът, трябва да се изхвърлят или внимателно да се измият с гореща вода и сапун или сода. Недопустимо е след това да се използват за приготвяне на храна, в това число и за домашни животни.
- Инсектицидите се съхраняват на места, недостъпни за деца и животни, далеч от хранителни продукти и вода за пиене и готвене.

И не забравяйте: Неправилната употреба на инсектициди може да има вредни последици върху здравето!